sg-500"Människorna hata mig därför att jag kan skriva så djävligt bra!"

Brev till Leopold Littmansson 1894

August Johan Strindberg föddes 1849 i Stockholm. Han är en av Sveriges mest betydelsefulla författare, dramatiker och konstnär. Många av hans verk räknas till de svenska klassikerna. Strindberg är även känd internationellt. Framför allt är det dramat Fröken Julie som spelas utomlands.

Dramat Mäster Olof från 1872 var ett genombrott i svensk dramatik och sattes upp på Kungliga teatern.
Den naturalistiska romanen Röda rummet från 1879 var Strindbergs stora genombrott. Den gestaltar bohemlivet bland konstnärskretsarna i Stockholm som Strindbergs levde bland.
Strindberg räknades till de svenska åttiotalisterna och bland annat frågor inom arbetarrörelsen intresserade honom och han mottog arbetarnas nobelpris.

Mellan 1907-1910 drev Strindberg sin egen teater vid Norra Bantorget i Stockholm tillsammans med teatermannen August Falck. Kammarspelen Oväder, Brända tomten, Spöksonaten och Pelikanen skrevs alla direkt för den lilla experiment scenen.

Strindberg dog 14 maj 1902.
60. 000 sörjande följde honom till sista vilan på Norra begravningsplatsen.

Strindbergs Intima Teater | The Real Thing 2004
532
post-template-default,single,single-post,postid-532,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

The Real Thing 2004

therealthing_300

Författare: Tom Stoppard
Scen: Strindbergs Intima Teater
Produktion: A Million Freds Production
Premiär: 3 september 2004
Spelperiod: 03-09-2004- 10-10-2004
Antal föreställningar: 28
Regi: Mick Gordon
Scenograf: Bengt Gomer
Originalmusik: Leif Jordanson
Scenografi assisten: Monika Frelin
Kostym: Monika Frelin, Alison Cartledge
Ljus: Mannie Mann
Ljus assistent: Peter Lycke
Mask-konsult: Katrin Wahlberg
Tekniker: Daniel Lindström
Produktions ledare: Andrew Killian
Scenmästare: Ida Persson
Foto: Petra Hellberg
Medverkande på scen: Liam Evans-Ford, Ian Fraiser,
Tilly Gaunt, Gerhard Hoberstorfer, Laurence Kennedy,
Cecilia Nilsson,  Janine Ulfane

Producent A Million Freds Production: Christina Ros
Producent U.K A Million Freds Production: A.K Benett-Hunter
Producent Strindbergs Intima Teater: Katharina Lind
Tetaerchef Strindbergs Intima Teater: Ture Rangström

 

The Real Thing är en komisk och intelligent berättelse om relationer och deras slut, om besväret i att vara en konstnär som föredrar pop framför klassiskt, om kärleksaffärer och äktenskap – på scenen och i verkligheten.  Relationer i slentrian
är trista och olitterära. Helt utan dramatiska kvaliteter. Än svårare är det att ta steget ut ur dem, trots att man borde.

 

Ett snedsteg kan ibland vara en väg ut. Eller är till och med ”the real thing”?  Tom Stoppards ”The Real Thing” har bland annat belönats med en Tony Award. Det är en komisk och intelligent berättelse om relationer och deras slut, om besväret
i att vara en konstnär som föredrar pop framför klassiskt, om kärleksaffärer och äktenskap – på scenen och i verkligheten.

 

A Million Freds Productions återvänder till Stockholm med en ny föreställning på Strindbergs Intima Teater. Förra årets kritikerhyllade uppsättning av Pinters ”Betrayal” regisserades av Mick Gordon och valdes av Stockholmspubliken i teatertidningen nummer.se till pristagare av Årets bästa föreställning. Även i år står Mick Gordon för regin av Tom Stoppards ”The Real Thing” – en pjäs som bland annat belönats med en Tony Award.