Strindbergs Intima Teater | Antibarbarus
1901
post-template-default,single,single-post,postid-1901,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Antibarbarus

Premiär 18 december

Manus: Andreas Ferrada Noli och August Strindberg
Medverkande: Andreas Ferrada Noli
Regi: Andreas Ferrada Noli
Handledare: Anna Pettersson
Ljusdesign: Casper Törneman

En Strindbergsk vetenskapskabaré. Med paljetter och glamour navigerar Strindberg i sin egen naturvetenskapliga verklighet. Antibarbarus är en kamp mot barbarerna för sanningen inom allt mellan transformistisk kemi och rationell mysticism. Materialet är hämtat från Strindbergs publicerade naturvetenskapliga skrifter (främst Antibarbarus I och II och Jardin des Plantes) samt från hans liv under “infernokrisen” 1894-1896.

Andreas Ferrada Noli går första året på skådespelarprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg och Casper Törneman går första året på ljusdesign programmet på Stockholms dramatiska högskola. Under året har de ett residens på Strindbergs Intima Teater som resulterar i en föreställning som kommer att spelas under december 2017.