Kommande föreställningar
  1. SIT:s Feministiska Bergmanfestival

    augusti 22—18:00 - 22:00
Strindbergs Intima Teater | Stora Skrällen 2014
1272
post-template-default,single,single-post,postid-1272,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Stora Skrällen 2014

skrallen_300En gestaltad Reading med Anders Ahlbom Rosendahl och Rolf Skoglund.

 

“Om männen visste hur farligt det är att röra vid andras hustrur, livsfarligt; och om de visste hur ringa lust de erfara vid att äga en annans kvinna! De sökte henne, och finna honom, ty han är där innanför och motar.” Ur den stora skrällen.

Välkommen till Strindbergs stamlokus i Lund!

Värdshuset Åke Hans på Bredgatan ligger där det ligger. Numera utan restauration. Strindberg och hans vänner hemsökte lokalerna i slutet av 1890-talet. Omåttlighet, övernaturliga händelser, ockulta upplevelser, vältalighet och middagsfrossa präglade sejourerna. Under sin tid i den lärda staden skrev Strindberg några av sina mest nyskapande verk: Inferno, Legender, Advent och Till Damaskus.
I juni 1899 reste han därifrån. Kvar finns minnena av kulörta lyktor, kägelbanor, krocketplan och levande musik. Och de originella vännerna.  ”Jag längtar tillbaka till punschflaskorna och jetterusen hos Åke Hansson, emellanåt! Akta Dig för Stora Skrällen! 25 halfva öl är för mycket för en ensam person!”. Strindbergs varning klingar ohörd.

Välkommen på egen risk till utskänkningsanstalten Åke Hans som slår upp dörrarna på Strindbergs Intima teater. Författarinnan och journalisten Lena S. Karlsson har skapat ett litterärt dramatiskt möte baserat på Strindbergs berusande texter.
Medverkande: Anders Ahlbom Rosendahl och Rolf Skoglund.

22 januari på Strindbergs födelsedag. Överrasknigar utlovas.
Pris 150 kr.