sg-500"Människorna hata mig därför att jag kan skriva så djävligt bra!"

Brev till Leopold Littmansson 1894

August Johan Strindberg föddes 1849 i Stockholm. Han är en av Sveriges mest betydelsefulla författare, dramatiker och konstnär. Många av hans verk räknas till de svenska klassikerna. Strindberg är även känd internationellt. Framför allt är det dramat Fröken Julie som spelas utomlands.

Dramat Mäster Olof från 1872 var ett genombrott i svensk dramatik och sattes upp på Kungliga teatern.
Den naturalistiska romanen Röda rummet från 1879 var Strindbergs stora genombrott. Den gestaltar bohemlivet bland konstnärskretsarna i Stockholm som Strindbergs levde bland.
Strindberg räknades till de svenska åttiotalisterna och bland annat frågor inom arbetarrörelsen intresserade honom och han mottog arbetarnas nobelpris.

Mellan 1907-1910 drev Strindberg sin egen teater vid Norra Bantorget i Stockholm tillsammans med teatermannen August Falck. Kammarspelen Oväder, Brända tomten, Spöksonaten och Pelikanen skrevs alla direkt för den lilla experiment scenen.

Strindberg dog 14 maj 1902.
60. 000 sörjande följde honom till sista vilan på Norra begravningsplatsen.

Strindbergs Intima Teater | Till den det berör 2016
1155
post-template-default,single,single-post,postid-1155,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Till den det berör 2016

Avgångsklassen på Calle Flygare Teaterskolas skådespelarprogram möter regissören Stina Rautelin i ett spännande arbete som resulterar i en föreställning av aldrig tidigare skådat slag!
Tycker du om Pettsson och Findus? Har du alltid uppskattat Norén? Här samlar vi karaktärer och livsöden som annars aldrig möts. Här möter du berättelser som sticks och smeker, som rör och upprör, som roar och utmanar – och som sammantaget inte lämnar någon oberörd. I ett fartfyllt collage med en blandning av gammalt och rykande färskt har vi skapat en ny och alldeles unik föreställning. Du kommer väl!!!

Köp biljett
Speldagar
Fredag 16 december kl. 19.00
Lördag 17 december kl. 15.00 och kl. 19.00
Söndag 18 december kl. 16.00

Biljettpris:
Ordinarie biljett 175 kr
Student och pensionär 135 kr

Obs! Strindbergsteaterns kassa öppnar en timme innan föreställningen.